900 éves a Premontrei Rend – Rendtörténeti konferencia Gödöllőn (szeptember 10-12)

A premontrei rend megalapításának 900. évfordulója alkalmából 2020. szeptember 10–12. között a Magyar Premontrei Cirkária háromnapos nemzetközi tudományos konferenciát szervez a Gödöllői Premontrei Apátság és Iskolaközpont épületeiben.

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a konferencia szervezői kitűzték a márciusban a koronavírus-járvány miatt elhalasztott „Premontrei 900” rendtörténeti konferencia új időpontját. A konferenciát az eredetileg tervezett helyszínen, a Gödöllői Premontrei Apátság és Iskolaközpontban, 2020. szeptember 10–12. (csütörtök–szombat) között tartjuk meg. Amennyiben a járványhelyzet esetlegesen nem teszi lehetővé, hogy személyesen találkozzunk, akkor a konferenciát ugyanebben az időpontban, az online térben rendezzük meg.
Üdvözlettel,
A konferencia szervezői


A konferencia célja az, hogy a premontrei rend magyarországi tevékenységének középkori, újkori és legújabb kori történetét, a rend lelkiségét, valamint kulturális és művelődéstörténeti jelentőségét egyaránt vizsgálja. A premontrei rend történetével kapcsolatos áttekintések mellett a konferencián helyet kapnak az új kutatási eredményeket bemutató, illetve a módszertanilag újszerű előadások is. Az interdiszciplináris konferencia fókuszában a mikrohistóriai megközelítés és az esettanulmányok bemutatása áll, amelyek mentén a premontrei rend magyarországi történetének új narratívái alakíthatók ki.

Regisztráció és program: 

https://www.premontreiek.hu/aktualis/konferencia