Urnatemető

Urnairoda

Hétfőn és szerdán: 17.00–18.00
Szentmisék kérése és ügyintézés a sekrestyében a szentmisék előtt és után, e-mailen (szentmihalytig kukac gmail.com) vagy telefonon (06-1-337-8116).
Orgonás szentmise stóladíja: 4.000 Ft

Elhelyezés Urnafülke árak

Az urnafülkék megváltatók 25 és 50 évre.

Urnafülke árak
Elhelyezés 25 év lejárat esetén Egy urnafülkében elhelyezhető urnák száma mérettől függően
Alsó két sor és a felső két sor 300 000 2-3
Középső három sor 350 000 2-3
Családi urnafülke 700 000 9-12

 

Tennivalók temetés esetén

  1. Ha nincs még, urnafülke megváltása.
  2. Amikor tudható már, hogy a hamvakat a temetkezési vállalat mikor adja ki, a temetés időpontjának egyeztetése a sekrestyében.
  3. Amennyiben az urnafülke rendelkezésre áll, a sekrestyés kiállítja az urnabefogadó nyilatkozatot, amelyet a temetkezési vállalat kérhet.
  4. A sekrestyés kiállítja a temetési kikérőt, amellyel az elhunyt utolsó lakhelye szerinti plébániára kell elmenni és ott anyakönyveztetni az elhunytat. Itt különféle díjakat szedhetnek be.
  5. A temetés előtt vissza kell hozni a temetési kikérőt, az adott plébánia ellenjegyzésével.
  6. A temetésre az aktuális díjszabás szerinti ravatalozási díjat kell a sekrestyében befizetni. Ez tartalmazza a temetés, ravatal összeállítás, gyászmise költségeit, de a virágdíszítést nem.
  7. A temetésre a virágdíszítést a sekrestyéssel egyeztetett mértékben a hozzátartozók intézik.
  8. A gyászjelentésben fel kell hívni a figyelmet arra, hogy gyászolónként egy-egy szál virágot hozzanak csak, mert az urnatemetőben nincs mód a sok virág elhelyezésére. <Hozható összesen 1 db., kb. 30 cm átmérőjű, szalaggal és felirattal ellátott koszorú.
  9. Urnatakarót ill. “szemfedőt” az urnára nem teszünk fel, illetve az urnafülkében nem helyezünk el, így azt a temetkezési vállalatnál felesleges kifizetni.

De – kérdezhetné valaki – hogyan támadnak fel a halottak? Milyen testben jönnek majd elő? Ostoba! Amit elvetsz, nem hajt csírát, hacsak el nem rothad. Amit elvetsz, még nem növény, az csak azután fejlődik, hanem puszta mag, például búzaszem, vagy más egyéb. Isten testet ad neki tetszése szerint, minden magnak neki megfelelő testet. Nem minden test egyforma, hanem más az emberé, más az állaté, más a madáré, más a halé. S van égi test, meg földi test, de másként ragyog az égi, másként a földi. (…) Ezért ahogy a földi ember képét hordoztuk, a mennyeinek a képét is fogjuk hordozni. 1Kor 35-40, 49