Korábbi alkalmaink

2022. május 12. csütörtök 19:00

Zene és liturgia Port-Royalban (CLÉRAMBAULT: Miserere C. 116 CHARPENTIER: Messe pour le Port-Royal H. 5)

PORT-ROYAL DES CHAMPS, a ciszterci rend XIII. század elején alapított, Versailles és Chevreuse között fekvő, 1711-ben XIV. Lajos rendeletére lerombolt női kolostora a szerzetesi élet XVII. századi megújítása és a kolostor körüli különféle reformtörekvések révén mintegy fél évszázadon át Franciaország egyik szellemi, spirituális és kulturális központjának, nem elhanyagolható politikai tényezőnek, a lelkiismereti szabadság szimbólumának és Tovább »

2022. április 10. vasárnap 18:30

(Capella Du Mont: Stabat Mater (Pergolesi) )

Szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket 2022. április 10-én Virágvasárnap este 18-30-kor egy nagyböjti zenei áhitatra, ahol Pergolesi Stabat Mater-ét adja elő a Capella Du Mont nőikara. Szólisták: Ducza Nóra – szoprán, Károlyi Katalin – alt. Orgonán közreműködik Tabajdi Ádám, Vezényel: Gesztesi-Tóth László   A belépés dijtalan, mindenkit szeretettel várunk! Tovább »

2021. február 27. szombat 11:00

Új Premontrei diakónus (Diakónusszentelés)

Kedves Testvérek! Február 27-én, szombaton de. 11 órakor Dr. Varga Lajos váci segédpüspök úr Frigyes testvérünket diakónussá szenteli a Nagykökényesi Plébániatemplomban. Szeretettel hívunk erre az ünnepi alkalomra minden kedves hívet. A járványügyi előírásoknak megfelelően a szentmise után nem tartunk közös ünnepséget és vendéglátást, ezt későbbi időpontban pótoljuk. Kérjük, imádkozzanak a szentelendőért! A diakonátus a papság Tovább »

2020. augusztus 15. szombat 18:00

Byrd-mise Nagyboldogasszonykor

Szeretettel hívjuk a kedves híveket augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján az este 6 órai szentmisére, ahol az ünnep propriuma William Byrd ötszólamú feldolgozásában szólal meg a Szent Mihály Szkóla és a Belvárosi Kántorátus tagjaiból alakult együttes előadásában. A mise után a lourdes-i oltárnál Mária-litániát végzünk, amelyet Claudio Monteverdi feldolgozása tesz ünnepélyesebbé. Vezényel: Gesztesi-Tóth László. William Byrd Tovább »